Werking

Je bent de trotse eigenaar van een lapje grond of je hebt je eigen stulpje verworven. Je wil, zoals elke Belg, je plek wat naar je hand zetten. Misschien borrelen de zotste ideeën spontaan in jou op en krijg je die toestroom niet in een coherente vorm gegoten. Ofwel zit je radeloos naar een blanco blad te staren, maar toch voel je dat er iets moet gebeuren. Of ben je misschien niet de handigste Harry of vind je het fysiek niet haalbaar om de tuin (alleen) aan te pakken? In elk van deze situaties kan je de Mieren inschakelen.

Wie met de Mieren in zee gaat, beleeft gegarandeerd een unieke ervaring. Sommigen beweren zelfs dat het je leven verandert! Wat maakt ons zo uniek?

  • Het vaste samenwerkingsverband tussen de verschillende vzw’s en zelfstandigen van het Mier netwerk
  • Onze regionale werking waardoor je vraag in eerste instantie terecht komt bij het Mier-gezicht uit jou regio
  • Het co-ontwerp met de klant: we werken samen met jou aan een totaalontwerp, waardoor het ook echt jou tuin wordt
  • Vrijwilligers: wij betrekken altijd vrijwilligers bij onze projecten, zo stellen we wat we doen open voor allerlei zielen die zo kunnen bijleren en omgekeerd
  • De haalbaarheid van je project: door de optie om veel zelf te doen, jouw vrienden of familie te betrekken of allerhande creatieve oplossingen te bedenken wat betreft materialen kan een uitvoering ook voor een klein budget betaalbaar zijn
  • De Mier-beleving: je krijgt geen aannemers over de vloer, maar een wel een diverse, enthousiaste bende die afhankelijk van het project enkele dagen komt kamperen en zelfs voor heerlijke maaltijden van zelf gekweekte permacultuur-gewassen zorgt
  • Geen enkele tuin is hetzelfde: er worden geen standaard pakketjes opgeleverd, het eindresultaat wordt beïnvloed door de omgeving, de natuur, de samenstelling van de groep, de kok en het eten, de creativiteit van elke Mier die meewerkt, en niet te vergeten jezelf… Hoe je tuin er uiteindelijk zal uitzien, welke plantjes waar exact zullen staan valt vooraf nooit helemaal te voorspellen. Spannend, hé!

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op en we maken een afspraak voor een verkennend gesprek, advies of ontwerpsessie.

Na een ontwerpsessie ontvang je een uitgewerkt projectvoorstel met ontwerp, verslag en raming. Je bent volledig vrij dan zelf de handen uit de mouwen te steken of ons in te schakelen voor een uitvoering van het ontwerp. Na de goedkeuring van een projectvoorstel wordt de realisatie ingepland. Wegens een gevulde agenda en de tijd die nodig is voor een goede planning en voorbereiding zal dit ten vroegste 3 maand na het akkoord zijn. De gemiddelde doorlooptijd tussen het eerste contact en de realisatie is 4 à 12 maanden.

Wil je deel worden van de Mierkolonie? Kom dan eerst een tijdje meehelpen als vrijwilliger. Zo leren we elkaar en je talenten kennen. We betrekken je zowel in de uitvoering als in de ontwerpfase. Wie zich op lange termijn wil engageren voor Mier, nemen we graag op in ons netwerk. Zo helpen we elkaar vooruit.

Je kan meehelpen als vrijwilliger door je in te schrijven voor de projecten die jouw interesse uitdragen. Je vindt de toekomstige projecten in de agenda.

Professionelen kunnen eveneens de Mieren inschakelen voor de uitvoering van hun project. Het is uiteraard een vereiste dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Neem contact met ons op indien je beroep wil doen op onze kennis en werkijver.