Permablitz

Van vandaag op morgen een tuin met een overvloed aan voedsel waarin de natuur het werk voor jou doet… Een utopie waar velen van dromen?  Misschien niet… Tijdens een permablitz helpen we je op korte tijd 5 stappen voorwaarts.

Een permablitz wordt altijd vooraf gegaan door een permacultuur ontwerpsessie. We baseren ons op de plannen die voortvloeien uit zo’n ontwerpsessie. Maar we pinnen ons niet te hard vast op de lijnen die we voordien op papier zetten. We laten graag de ruimte voor de inspiratie van het moment en we botvieren onze creativiteit.

Een permablitz is een feest! Je werkt samen met de Mieren (professionelen en vrijwilligers) aan jouw project. Samenwerken schept banden. En dat geldt ook voor samen eten en koken. We verzorgen de catering bij ieder project. We zorgen voor kraakverse groentjes uit de tuin van de Mieren en toveren ze om tot heerlijke vegetarische maaltijden waar je uiteraard van mee geniet.

We leveren je alle nodige planten en zaden, brengen bouwmateriaal mee en planten alles samen met jou op de meest geschikte plaats. We laten geen enkel plekje onaangeroerd. We gaan voor maximale diversiteit aan smaken, geuren en kleuren.

Tegen het einde van een deugddoende dag heb je de kiem voor een stukje natuur dat zich gedurende de daaropvolgende jaren manifesteert in een landschap van overvloed.

Vanaf dan is het aan de natuur en aan jezelf om ermee te doen wat je zelf aanvoelt…