Beestentorens

Het begon allemaal met de beestentoren van het Mierennest, die we samen met enkele enthousiaste LETSers en vrienden bouwden. Dit gebeurde op de Dag van de Aarde in 2009. Intussen zijn er jaarlijks enkele exemplaren bijgebouwd, her en der verspreid over het land. Meestal komen de beestentorens tot stand in scholen, parken of privétuinen. Vele kinderhandjes werkten er reeds aan mee. We kunnen een beestentorenworkshops organiseren op maat van jouw school of vereniging.

Workshop beestentoren

Een beestentoren van Mier is niet zomaar een bijenhotel. Hier huizen egels, kikkers, vlinders, verschillende solitaire bijen, hommels,… De toren wordt vaak afgewerkt met een voederplank voor vogels. Soms siert een groendakje het majestueuze hotel.

De beestentoren is opgebouwd uit een robuust exoskelet van ‘urbanite’, dat levenslang meegaat. De ruwe betonstenen en rotsblokken worden laag per laag op elkaar gestapeld en vervolgens wordt het skelet opgevuld met nestgelegenheden voor allerlei beestjes. Hoe de toren er precies uitziet, hangt af van welk materiaal we bijeen sprokkelen. Dit maakt dat elke beestentoren van Mier uniek is.