Netwerk

Net zoals in de natuur breidt de mierenkolonie verder uit. We zijn echter niet uit op een ongebreidelde economische groei. We willen eerder mensen samen brengen, een duwtje in de rug geven in de richting van meer onafhankelijkheid en creativiteit en op die manier een sociaal netwerk op poten zetten. We willen een nieuwe vorm van ondernemen creëren, die niet gebaseerd is op winstmaximalisatie, maar op samenwerking, banden smeden, delen, ruilen, vrijheid,… Denken in overvloed ipv schaarste!

Permacultuur professionals

In 2014-2015 organiseerde Mier een jaarstage. We leidden jonge mensen op tot ‘permaculture professional’. Hieruit zijn 6 mensen voortgevloeid die ‘hun ding’ zijn beginnen doen: Gemout, Houdbaar, Ikigai, Marjolein, Samana en Umami zagen het levenslicht. De Miercrew ontstond.

Talenten

We bieden nog steeds ondersteuning aan mensen die net gestart zijn of van plan zijn om binnenkort van start te gaan. Deel je de visie van Mier en ben je een jonge start-up? Ben je ontwerper, plantenfreak, tuinaanlegger, schrijnwerker, bob-de-bouwer,… ? Dan leren we je graag kennen en nemen we je op in ons netwerk. Mier geeft je de kans om ervaring op te doen en om je talenten in te zetten. We verdelen het werk en de opbrengst. Zo bouw je mee aan Saltus Belgica.

Vrijwilliger

Je kan ook als vrijwilliger meedraaien, in afwachting van een officieel statuut. Terwijl groeit je idee verder uit, ontplooi je je talenten, ontdek je je niche, breidt je netwerk uit en doe je veel inspiratie op. Vzw Umami zorgt alvast voor de juridische ondersteuning bij de oprichting van een vzw.