Stages

Mier.vzw heeft in het verleden al verschillende stagiairs mogen verwelkomen. Groenmanagers-in-spe, toekomstige landschapsarchitecten en interieurarchitecten uit binnen- en buitenland kregen we reeds over de vloer.
We werkten reeds samen met KATHO (afstandsonderwijs Groenmanagement), LUCA(Interieurarchitectuur), HoGent (Agro-en Biotechnologie/Groenmanagement), HAS Hogeschool(Landscape Design), VUB (Ingenieurwetenschappen-Architectuur).

Stagiair

Een stage lopen kan gedurende 1 of meerdere maanden of verspreid over een gans schooljaar. De stageperiode wordt gewoonlijk bepaald door de onderwijsinstelling.
Stagiairs krijgen geen vergoeding, wel een maaltijd en wie verder woont kan hier net als de buitenlandse helpers blijven logeren.
Afhankelijk van de vereisten van de school en de periode, krijgt de stagiair de kans een eigen project, binnen een bepaalde niche, volledig uit te werken op het Mierennest. We beschouwen ons huis en tuin als een labo, waar vollop geëxperimenteerd kan worden. Technieken die ons systeem verbeteren, krijgen hier de tijd en ruimte om uitgedacht en uitgetest te worden.
Daarnaast werkt de stagiair mee aan andere lopende projecten bij klanten.