Er was eens…

Een hangaar die een serre werd. En een weide die een voedselbos werd. Nagenoeg de ganse Miercrew zakte in december af naar Stabroek voor een fantastische tweedaagse. Het was voor ieder van ons de gedroomde afsluiter van 2016. Er werd gewerkt, gespeeld, gelachen, gebabbeld, getafeld en gedronken. En koekjes… die waren er in overvloed!

Een tuin met veel potentieel. Er werd door de eigenaar reeds heel wat eetbaars aangeplant. Wij bouwden erop verder. In de met folie afgedekte delen plantten we allerlei lekkers: groot en kleinfruit, noten en stikstofbinders. Zeepplanten werden een handje geholpen en vermeerderd. Weldra is dit stuk weiland een heerlijk voedselbos.

Een hangaar van stalen golfplaten ontsierde de tuin. Je kan het afbreken of het transformeren tot iets nuttigs: een serre bijvoorbeeld. En zo geschiedde. We haalden de golfplaten weg, vulden de bestaande houten structuur aan en hingen een gewapende serrefolie in de plaats. We installeerden een recupdeur, zodat de serre en de schuur erachter in verbinding staan met elkaar.

Vele handen maken licht werk. Omdat we toch met een ganse bende waren, braken we maar meteen de betontegels uit de vloer. We creëerden hügelbedden in de serre met vermolmde boomstronken, takken, bladeren en compost. Meteen een mooie aanzet om nieuw leven te laten ontstaan. Te midden van de serre zal de eigenaar een douche installeren. Dat tropisch regenwoud is binnen handbereik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.