De laatste plantjes

Marjolein vzw sloot het seizoen af in twee Kempense tuinen! Hieronder het verslag…

Als de bladeren van de bomen zijn, is hét moment aangekomen om ze te (ver-)planten op hun definitieve plaats. Normaal is dit eind november tot begin maart, op voorwaarde dat het niet vriest – sommige soorten hebben ook specifieke “voorkeuren” en met het weer vandaag de dag is het soms niet makkelijk om een datum te prikken…

Een klein project heeft zijn eerste stappen gezet door enkele bestaande bomen in de tuin te selecteren die de toekomstbomen mogen worden, terwijl enkele andere moeten wijken om ruimte vrij te geven. Marjolein mocht erbij zijn om de werken te ondersteunen. We hebben plechtig afscheid genomen van de bomen die duidelijk niet op “hun gemak” waren, en met goede moed de toekomstbomen verzorgd. Het resultaat was misschien subtieler dan anders, maar wel heel mooi. In de lente mogen we terugkomen met een bende om de bloemborders te herschikken. We kijken er al naar uit!

In mei hebben we een bijzondere prairie mogen aanleggen, nu was het tijd om de snoeptuin in gang te zetten. Eén halfstam en drie laagstammen, plus een frambozenhaag en een diversiteit aan kleinfruitsoorten hebben een nieuwe thuis gekregen. De selectie zal er voor zorgen dat er van mei tot september altijd iets te ontdekken is in de tuin. Met enkele enthousiaste helpers hebben we dit op een korte dag kunnen realiseren, nog juist voor een winterse bui voor regen en later voor witte pret zorgde.
Zo komt er stillekes meer diversiteit, structuur, lekkers en beleving in hun tuin. David, Lies en hun kinderen zijn content. De volgende fase zijn de bodembedekkers & bloemborder, kippen en een kleine serre… Blijven gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.