Afsluiter van het voorjaar..

Het laatste project van het voorjaar vond plaats bij mevrouw GOEDvandoen. Veel klinkers gecombineerd met een metershoge haagbeukhaag en een flinke beuk maakte dat zelfs het beetje gras dat nog restte niet wou groeien. Houdbaar, Wild van Kruiden en Mier sloegen de handen in elkaar en bliezen deze stadstuin nieuw leven in. Plantaardig én dierlijk leven.

De beuk is een dominante boom. Aan zijn voeten wil niet veel groeien, maar kippen hebben het er wel naar hun zin. Houdbaar transformeerde een berghok tot kippenkot met restanten van een in onbruik geraakt speeltuig. Dankzij de mensen van Eco-Ark vzw, kregen 2 Luikse Bassette-hennetjes, een nieuwe thuis. Ze werden met open armen ontvangen en door dochter en zoon GOEDvandoen meteen gedoopt tot Popcorn en Floortje. Als dank voor de warme ontvangst schonken de kippen hun eerste eitje, op de dag van aanleg. Wat een goede leggers!

De rest van de (half)schaduwtuin bevolkten we met zoveel mogelijk nutsplanten. Eénjarigen, vaste planten, kleinfruit (frambozen, aalbes, stekelbes, jostabes, moerbei-struik), klimplanten (taybes, akebia, japanse wijnbes) en zelfs een kleine boom (Sorbomespilus) kregen hun plekje. De bestaande, grotendeels gecomposteerde takkenril en de composthoop verwerkten we in een hügel, die door een stapelmuurtje van uitgebroken klinkers werd ondersteund. In de hoogste haag kwam een uitdagend klimparcours met enkele touwen voor de kids. Een oude regenton herbestemden we tot mini-vijver, om waterleven aan te trekken en om de GOEDvandoeners wat verkoeling te bieden, in de hete zomer die komen zal.

Nu gaan we de zomer in…

In het najaar komen er nog heel wat lapjes groen bij! Hou de agenda in de gaten…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.