Wie

MIER is een netwerk van vzw’s en zelfstandigen met een unieke werking.

De Regionale werking


De Mier-gezichten

Suzan
Suzan focust zich onder de naam Malder op technieken met leem en kalk. Is gespecialiseerd in tadelakt en gaat graag aan de slag met natuurlijke verfrecepten. Blijft doorgroeien als herborist. Is geboeid door wat de natuur te bieden heeft en leert hoe alles bruikbaar is.
Steven
Steven is medeoprichter van Mier vzw en De Warme Meente. Interieurarchitect, permacultuur designer en -teacher. Samentuin-coach voor VELT. Verzamelaar en kweker van planten met een hoger doel. R&D in biodiverse groendaken en indoor plantenzuivering. …ja, hij praat echt met plantjes.
Julie
Julie is oprichter van Wild van kruiden vzw en inspireert met een veld vol geuren, kruiden en verhalen. Gekruide workshops, teambuilding in ’t groen, ontwerp en realisatie van tuinen vol lekkers!
Michiel
Michiel is oprichter van Houdbaar vzw en staat voor een positief alternatief in je tuin, waar de sleutel ligt in het eetbare, in het samen vorm geven van jouw leefomgeving, in het inspireren en realiseren van je dromen. We vormen je tuin om tot eetbaar paradijs, je dak tot wilde jungle, je bouwplannen tot creatieve-low-impact realisatie.
Ellen
Ellen verspreidt in de naam van Umami vzw planten, lekkers en vrouwenwijsheid over België. Kombucha en andere bruisende bokalen onderhouden, mensen een bord vol ongekend lekkers voorschotelen, vrouwen samenbrengen in een cirkel, kennis over natuurlijke (anti-)conceptie delen en praten met planten, daar geniet ze van.
Jochem
Jochem is een ecologische clown, organische muzikant, biologisch composteerbare kok, groen gefermenteerd hart-mens, permaculturist en mede-oprichter van vzw Lammas!
Jason
Grote, sterke beer met een missie. Brenger van schoonheid, leven en overvloed. Een gedroomde gezel voor al je tuinavonturen.
natuurlijke tuinen
Lars
Lars De Groene Fietser gaat voor vergroening van stedelijk gebied. Specialisaties: Ecologisch kippen houden, de eetbare stadstuin, klimplantconstructie’s en compostbeheer.
Aline
Aline is als oprichter van Marjolein vzw gedreven door eco-enthousiasme, met passie voor pluktuinen in alle vormen en omstandigheden. Iedereen zal kunnen genieten van een biodiverse, mooie en bovendien gezonde omgeving en voeding.
Björn
Björn is Grafisch, fietsende & muzikale boomverzorger. Medeoprichter van Gemout vzw, een sociaal, cultureel en ecologisch (gemeente)huis te Outgaarden.
Maarten
Maarten is technieker in hart en nieren. Je kan hem wel eens vinden op een werf, in een atelier met auto’s, moto’s of fietsen en ook wel eens voor een klas met technici die bijgeschoold moeten worden. Maar helemaal echt gelukkig wordt hij pas wanneer er gevezen, gebout of geboord moet worden…
Bert
Bert voorziet de MIER projecten van (technieken)water, wind en vuur. Snoeit fruitbomen, vlecht houtwerk, zaait landschappen en oogst overvloed.
Josse
Josse stort zich graag in het creatieve proces van ontwerpen en wroet met liefde in de aarde. Een zaadvaste ras-generalist, in vele perken en voedsel-tuinen thuis. Geschoold in biolandbouw, permacultuur, voltijds levend in een permacultuuroase met voedselbos. Van hieruit deelt hij graag al zijn kennis en kunde met de jou om samen een overvloedig groen plek te creëren.
Jeroen
Jeroen is geïnteresseerd in groepsprojecten en groepsdynamieken, het herdefiniëren van openbare plaatsen, sociocratische beslissingsstructuren en alternatieve munten. Wil zich wijden aan het creëren van publieke eetbare voedselparken en -bossen en het ontwikkelen van vrijhavens, als plaatsen waar mensen kunnen landen. Geeft stages permacultuur en organic organising.
Jelle
Jelle is passioneel geïnspireerd door kak en pis. Fockvzw biedt ondersteuning bij afvalherbestemming en kringloopsluiten. Verduurzaming van evenementen. Om den brode isoleert hij huizen met bio-ecologische materialen (stro,hennep-kalk,cellulose,houtwol). En doet een poging tot empowerment van de lokale veerkracht.
Matthias
Matthias is bewogen tot een simpeler leven. Ontwerpt online community tools, speelt graag met hout, handwerktuigen, honden en fotografie