eetbare stadstuin

Overvloed op een kleine oppervlakte. Een kleine permacultuur-stadstuin van 100-200m² is voldoende om je voor het grootste deel van het jaar van je groenten en fruit te voorzien. Dankzij het microklimaat van de stad, beschik je over de mogelijkheid letterlijk honderden verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en specerijen te laten groeien in je directe woonomgeving.

Om al je voedsel te kweken is een stadstuintje wel te klein. Aardappelen, ajuinen en peulvruchten hebben wat meer plaats nodig… Die haal je gewoon bij de boer. Het is op vlak van de echte gezonde smaakvolle groenten en fruit dat je met je permacultuur stadstuin het verschil maakt…  Dingen die nooit in de supermarkt zal vinden. Dingen waar je je blauw voor betaalt in speciaalzaken of dure restaurants…

Tuinieren in een dichtbebouwde omgeving vraagt een eigen aanpak. Het kan op daken, op muren, in potten, hangend, in aquaducten, of gewoon in de volle grond. De plaats maakt eigenlijk niet uit. Mier creëert overal overvloed!

Ontwerpbegeleiding van je tuin

Mier helpt je met het ontwerpen en de realisatie van je stadstuin. Ieder project verloopt in verschillende stappen. Eerst komt er iemand van ons bij jou langs. Zo leren we jou en je tuin kennen. Daarna stellen we een ontwerpteam van een 3-tal personen op jouw maat samen. Met deze mensen gaan we dan samen aan de slag in een permacultuur ontwerpsessie. We begeleiden je in het ontwerp van jouw tuin. Aan het einde van deze intensieve dag heb je een plan waarmee je zelf in principe verder kan.

Indien gewenst kunnen wij verder gaan met het uitwerken van je plan en het maken van een kostenraming. Als deze kostenraming door jou goedgekeurd wordt, dan organiseren we een permablitz in jouw tuin. We komen dan met een groep mensen je tuin gedurende een of meerdere dagen je tuin omtoveren… En daarna is het aan jou…