VELT Open Ecotuinen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/06/2017
10:00 - 18:00

Locatie
De Warme Meente


Ieder jaar nodigt VELT jullie uit om op ontdekking te gaan in Vlaanderens mooiste ecotuinen. Ze zijn niet alleen pesticidenvrij. Je krijgt zoveel meer te zien: kleine en grote stukjes natuur vol leven, plekken waar ze ‘onkruid’ uit het woordenboek geschrapt hebben en waar ze ‘eten’ in de plaats zetten, onderhoudsarme tuinen en uiteraard -steeds meer- permacultuurtuinen.

De Warme Meente ging dit jaar officieel van start met het uitbreken van de lente. We beschikken er over 1500m² serre waar mensen uit de buurt samen tuinieren. In de tuin onder glas kweken we onze dagelijkse portie groenten en allerhande exotisch fruit zoals abrikozen, citrusvruchten, bananen en papaja. Je vindt er bijzondere specerijen en kruiden: gember, citroengras, zoethout,… Je kan er wekelijks zelf je biologisch groentenpakketje samen plukken. Of je bent welkom om mee te tuinieren op donderdag of zaterdag. Er is voor elk wat wils.
De Warme Meente is niet alleen een samentuin en zelfoogstboerderij. Het een subtropisch zwemparadijs en een ontmoetingsplek voor de buurt. Er vinden allerhande workshops plaats en er is een samenkeuken. We kweken er heel wat bijzonder permacultuur plantgoed op dat we eveneens te koop aanbieden tijdens de de Open Ecotuindagen. Kom gerust op zondag langs voor een zelf gekweekt hapje en drankje, een plons in de vijver of gewoon voor de gezelligheid. In De Warme Meente is het altijd goed weer!

 

Het 40 jarig bestaan van VELT ‘Land van Aalst’ wordt gevierd met 7 tuinen die hun poorten open zetten. Een fietslus verbindt de verschillende tuinen met elkaar. Zeker de moeite om ook die andere stukjes groen te ontdekken.

Meer tuinen vind je op de website van VELT: http://www.velt.be/velt/ecotuinen/zoek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *